tisdag 5 oktober 2010

Jättegod sallad.

Ja det har jag ätit nu, med kassler-skruvmakaroner-svamp-och diverse grönsaker. Korteboskolan är här som sagt. Skolan som varit min församling under de 10 år jag gick där. Jag känner många elever som har gått där genom åren, och lärarna har man allt bekantat sig med.

De har berättat att det mest var Alliansare som kom dit för att läsa teologi först. Några år senare när frikyrkan blev lite mer ekumenisk så började även människor från andra samfund att studera på skolan. Sen gick det några år, och då kom det nyfrälsta som vill studera. Lite skoj tycker jag..

Jag kom som ganska nyfrälst till skolan 1995, och jag förstod inte då att jag skulle hamna i en kulturkrock. Det sätt man talade och förde sig på, de sociala koderna var annorlunda än mitt sätt att vara. Ja jag ska skriva en bok om det en dag, som för övrigt är en del av den slutuppsats jag skrev.

Jag tror att de inom frikyrkan behöver få veta hur det är att komma ny till just frikyrkokulturen. Jag vet det finns många kulturer i Sverige, sk Subkulturer. Men mitt område kommer alltid att vara att överbrygga frikyrkan som kultur. Jesus existerar ju inte endast inom själva frikkyrkan menar jag.

Men en kulturkrock skedde, och det var nog ingen av oss som förstod först. Jag har alltid hållt fast vid, att få behålla rätten till min egna kultur. Den som jag även är stolt för. Man ska inte tvingas socialiseras i en ny kultur bara för att man lever i en omvändande tro och vill följa Jesus.

En del  av  de som är uppväxta inom frikyrkan tycker det är märkligt att jag haft svårt att trivas, men inte är väl det så konstigt ? I många år sa jag till Gud : "Du ser Gud, jag platsar inte in hur jag än gör". Efter 7 år (!) svarar Gud:

"Nej, Carola, Du platsar inte in, det är därför du har din plats där ".

Fantastisk dag..

Ja här sitter jag i receptionen och lyssnar på fantastiska andakter. Synd att jag inte kan återge dem ordagrant. Men man blir så glad när det hela harmonierar med ens egna syn angående bön. Ja då har jag inget att klaga på hehe
Det är lite kallt här så jag får ha på mig höstjackan, men jag är väl frusen. Vädret ute är mycket vackert.

Nej idag behövs ingen klagomur   








Igår såg jag något intressant.

Och jag fnissade lite för mig själv för jag kände igen mig. Jo vi hade ju bönestund hemma igår, och när vi har bönestund så tycker vi det är viktigt att lyssna in vad Gud vill ha sagt. Det finns mycket som han också vill berätta.

Jag såg att han tittade på mig och skrattade nästan, ja han har ju humor. Det är av honom vi fått vår humor. Av vem annars. Han beskrev mig som pojken i "Kejsarens nya kläder". Ja han som ropar ut : "Kejsaren är naken, Kejsaren är naken".

Ja jag känner igen mig, jag kan inte vara tyst när människor försöker hålla upp rena rama fasader. Jag söker alltid äktheten i allt. Jag står inte ut med att låtsas, bara därför. Jag vantrivs då, så pass att jag nästan klättrar på väggarna.

Därför tror jag, att jag kan uppfattas som en rent besvärlig person..
Men jag kan bara inte  hålla tyst.

Lite stämmning måste vi ha..