onsdag 23 september 2009

Bio i JÖnköping



2 SLÖFOCKAR :-D




Jag jag har valt att vara öppen i min blogg, kanske för att komma till insikter i saker i mitt liv, kanske för att jag är så genomskinligt ärlig. För ärlig för mitt bästa.


När jag satt och skrev om min pappa kände jag en närvaro, det var inte Gud. Närvaron höll om min arm eller stod tätt bredvid mig, och jag förstod att det var pappa, igen. Och jag uppfattade att han sa: "Jag har alltid älskat dig, men jag kunde inte visa den kärleken, jag var för stolt"
Jag undrade vad han gjorde HÄR, han ska ju vara i Paradiset, enligt bibeln...Då sa han att han inte var färdig här ännu. Ja det är ju inte så konstigt, han har ju 7 andra barn att vaka över Sen fick jag en till "hälsning" som löd: "-Vi ska gå på Tu man hand när du predikar". Jag grät en skvätt Ja inte bara en skvätt..


Sen gick jag ut med min gnälliga hund och då tänkte just på det. När jag har varit på väg att predika i kyrkor så har jag varit fruktansvärt orolig, men då har jag upplevt att jag haft pappa i mina tankar, och jag har fnissat lite för mig själv. För han bar trätofflor, slitna jeans som hängde i baken och cowboyhatt. Så där brukar man ju inte klä sig när man går till kyrkan tänkte jag.
Kanske är det så, att pappa ÄR en ängel, i så fall döper jag honom till "originalängeln" för han bar inga vingar, utan cowboyhatt hahha... Min pappa ville alltid ha uppmärksamhet när han var vid livet, så nu får han det på min blogg.

Här är han kring 50 år, tror jag:


Ja den här bilden måste ju varit taget på 70-talet. När föddes han då 1930 ? Lasse hetter han, eller heter ska jag väl säga


Så kom det en liten bibelvers farandes genom huvudet:


"Jag är uppståndelsen och livet, Den som tror på mig ska leva om han än dör" ( joh 11:25)- jesu ord.

Boktips- Den historiske Jesus.

Citerar boken: Den historiske Jesus. skriven av Tom Wright.

*Runt om i världen finns det ett nyvaknat intresser för den historiske Jesus. En rad böcker har kommit på senare år som presenterar nya rön och teorier kring Jesus från Nasaret. Tom Wright tillhör en av de ledande forskarna inom området.

Här tar Wright upp de kritiska frågor som finns kring den historiske Jesus. Med stor kunskap undersöker han Jesu egen förståelse av sitt uppdrag och sin relation till Gud. Uppståndelsen liksom de historiska beläggen kring den får särkild uppmärksamhet.

Den historiske Jesus- är skriven av en forskare som representerar en klassisk kristen trostradition, men har genom sina studier tillför oväntade perspektiv och ny dynamik kring gamla trossatser.

Därför kan innehållet vara provocerande för både troende och skeptiker, konservativa såväl som liberala kristna.

Jag gillar den boken, den beskriver Revolutionären Jesus !

Sitting Bull



Eftersom jag råkat lämna ut mitt efternamn på något ställe kan jag lika gärna vara lite mer personlig i min blogg, ifall ni kommer o hälsar på menar jag Jaha ..då här står man vid diskbänken -dag efter dag, och kommer inte mycket längre i livet verkar det som...

Men idag ska jag gå på Bio med min kompis Malin, det blir skoj. Å vad vi ska äta Popcorn ! Falukorven har jag hoppat över för jag känner míg som en köttbulle idag. Ja ni kan ju kalla mig för "Sitting Bull".

Kontakt med omvärlden..



Ser faktiskt ut så här, och det finns inget tragiskt i det...Nej, det är roligt ! För ni vet, vi är alla isolerade i "vår värld", det kvittar vad du gör och vad du jobbar med. Jag upplevde mig vara isolerad när jag jobbade i kyrkan, isolerad i "kyrkans värld".
Om du jobbar i vården, är du isolerad i den världen..etc etc etc
Så konstig, den här lilla datorn som jag köpte gör att jag känner att jag får mindre kontakt med min omvärld, det är nästan så man får ångest.. därför är jag tvungen att ha igång den STORA datorn
Ja Människan kan allt var lite knepig, eller hur ?
Vet ni vad jag trodde, innan jag fick kontakt med min omgivning- nätet. Jag trodde att jag var lite smått efterbliven, eftersom min pappa sa det till mig när jag var liten. Ja jag vet, det var inte snällt, men han är förlåten. Han brukade säga:
"Vet du vad man har sin hjärna till Carola, JOO den har man får att tänka med "
Aha det är kanske därför jag tänker så mycket...hahha..på hans inrådan Jag föredrar att skämta om det som är svårt i livet ibland. Med risk för att det blir ett slag under bältet.
Men iallfall, det var på internetsidan. Passagen.se-debatt- ateism...Det var där jag började "upptäcka" att jag inte var efterbliven Jag kunde ju argumentera ganska klurigt Det var där mitt självförtroende byggdes upp -inte i kyrkan. Tyvärrrr...