fredag 20 november 2009

Rationellt...

Det är lätt att predika ...



för andra..... men när ordet når en själv är det inte alltid så roligt. Och som det står skrivet: "En sorg efter Guds vilja leder till omvändelse".

Är du FRI och Oberoende ? Vem har sagt det ? Vi föds ju in i denna värld som styr oss i genom sin PROPAGANDA. --

"meddelande eller framställning avsedd att föra fram en agenda. Den som sänder budskapet är som regel part i målet. Syftet är inte att informera utan att påverka, och innehållet brister ofta i saklighet, och/eller är avsiktligt ofullständigt eller rentav falskt. Termen avser framför allt politiska kampanjer och budskap. Ordet har på svenska liksom i de flesta västerländska kulturer en starkt laddad innebörd, även om det ibland kan ses som ett positivt ord - som regel är propaganda ett positivt epitet bara under förutsättning att en person samtycker till innehållet i det meddelande som avses. Innebörden skiljer sig något i olika länder och språk trots att ordet är mycket internationellt - i brasiliansk portugisiska och sydamerikansk spanska avses till exempel som regel betydelsen "reklam".

Jag är trött på denna propaganda ! Den lär oss hur vi ska tänka, utan att vi är medvetna om det. Håller ni inte med mig ? All denna media, denna anstormning med nyheter som slår emot oss dagligen.

En typisk svensk är av rationalismen, I Sverige har rationalism länge dominerat opinionsklimatet och jag citerar sociologen Hans L Zetterberg i "The rational Humanitarians (1984) sidan 156: "En gudfruktig svensk skäms ofta för att han tror på Gud, under det att en rationell svensk inte alls visar någon blygsel då han säger sig tro på förnuftet. Irrationella uttryck, alltifrån statskyrkornas doktrin om helvetet till den privata mysticismen i Dag Hammarskjölds dagböcker betraktas ofta med skepticism om tom. utpräglad misstänksamhet.

Rationalismen genomsyrar radio och tvprogrammen och de stora dagstidningarnas debatt och ledarsidor. Politiska diskussioner liknar ofta seminarier i ekonomisk vetenskap, statskunskap och sociologi."

Är du en fri svensk, en fritänkare för att du är en ateist eller en sökare ? Ja kanske om du är en sökare då

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar