måndag 9 november 2009

Gud ska torka ALLA tårar...

Texten kommer från Uppenbarelseboken , sista boken i bibeln:


Den handlar om Johanes uppenbarelser när han satt fängslad på ön Patmos år 90 e kr. Denna åldrande man hade tjänat Jesus största delen utav sitt liv och nu genom en serie av uppenbarelser får han ta del av den sista tiden strider och slutliga seger.

När han upptäcker att Jesus står bredvid honom "faller han ned såsom död" inför hans helighet, men Jesus säger han inte ska var rädd utan ska skriva ned vad han sett och vad som är och vad som ska ske härefter.

Det som han sedan ser genom dessa syner griper honom så väldigt att man kan läsa att Johannes både häpnar, känner vanmäktig ångest och gråter.(straka syner) Han blir också bortryckt till Guds tron där han ser att man firar Gudstjänst med den aldrig tystnande lovsången. Det Ni !!

Jag vill inte påstå att jag är särskilt insatt i uppenbarelseboken för den beskriver ett virrvarr av blekgula, röda, vita och svarta hästar. Basuner lamm och drakar, bokrullar, sigill, änglar och skålar med vrede.

Men jag ser en centralgestalt - Jesus med segern i sin hand och fullkomlig makt. En framtidsprofetia vilar i mitt sinne och det är från Uppenbarelseboken kap 7:9-17:

"Jag såg, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet(Jesus)klädda i vita kläder med palmkvistar i sina händer. Och dom ropade med hög röst:
"Frälsningen finns hos Gud som sitter på tronen och hos lammet".
Änglar stod kring tronen och kring de äldste och de fyra varelserna. Och de föll ner på sin ansikten och tillbad Gud och sade:
"Amen. Lovsången och härligheten, visheten och tacksägelsen, äran och makten och kraften tillhör vår Gud i evigheters evighet, amen".

Och en av de äldste sa till mig:"Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån kommer de? Jag svarade: "Du vet det, Herre".
Han sa till mig: "Det är dom som kommer ur det stora lidandet. De har tvättat sina kläder rena och gjort dem vita i lammets blod. Därför står dom inför Guds tron, och dom tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen ska slå upp sitt tält över dem.
De ska inte längre hungra eller törsta, varken solen eller någon annan hetta ska träffa dem. Ty Lammet som står mitt för tronen ska vara deras herde och leda dem fram till Livets vattenkällor, och Gud ska torka alla tårar från deras ögon".

Ja, Johannes hade tjänat Jesus största delen av sitt liv och fick avsluta sina sista år i ett fängelse, De första kristna blev förfölja och avrättade för sin tro..... Men han ser i framtidsvisionen troende från alla världens håll och han ser Jesus - segerfursten i den sista tiden med makt och ära.

Vi kan också ta emot hans löften, vila på orden, det finns framtidshopp och tro. För texten säger oss så mycket, det finns en parallell värld som vid sidan av våran tjänar Gud dag och natt hans tempel, de lever i en annan slags glädje än oss...de oroas nog inte..de har det BRA.

De kanske säger: Varför gråter du ? Vi är inte döda, vi lever hos Gud, och vi vakar över er...

Texten innhåller också en förmaning, inte populärt för vår tid kanske. Människorna står i Guds Templet och har fått infrias i hans löften pga de följt Jesus under sina liv. Ja de har fått syndernas förlåtelse. Vad är synd i kristen bemärkelse ? Ja det är att vända Jesus ryggen och gå sin egna väg. Inte att äta en kaka för mycket..inte heller en syndakatalog.

Löften om ett evigt liv gäller för alla."Och Gud ska torka alla tårar från deras ögon. Vi har då kommit UR det stora lidandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar