måndag 9 november 2009

Vill en ateist ha gudsbevis.

Näe, tror inte det, för denne gör allt för att finna argument mot en icke existerande Gud, denne söker inga Gudsbevis, frågar inte efter dem. Och man ser inte skogen för alla träd står i vägen Eller vad det heter............

"Himmelriket är som en skatt som ligger gömd i en åker. En man hittar den och gömmer den igen, och i sin glädje går han och säljer allt han äger och köper åkern.
Men himmelriket är det också som när en köpman söker efter fina pärlor. Om han hittar en dyrbar pärla går han och säljer allt han äger och köper den"

**********************

Männen hittade fördolda skatter,* de blev tvungna attt söker efter skatterna på något sätt. Ett engagemang från människan krävs.


Men det är ju inte lätt att söka efter något som är fördolt ?


Hur har de möjlighet att finna himmelriket då det var fördolt ?


Av texten i bergspredikan förstår vi att man kan ha pärlan framför sina ögon men ändå inte SE den..för här står den största gåvan den himmelske fadern ger till mänskligheten, Jesus själv, mitt framför deras ögon.
Han ger dem den kunskap som behövs för att finna skatten. Han proklamerar, har ropar ut till folkmassan, men likväl lyssnar de inte, *för han var fördold för dem.

Johannes döparen banande vägen för Jesus. Han uppmuntrade folket till omvändelse. Jesus likaså, senare kan vi läsa att lärjungarna går samma spår och manar folket till omvändelse.
Det krävs ett engagemang ifrån människan sida, för det första kunskap för att en omvändelse ska kunna ske, men de var också tvungna att vara villiga att släppa greppet om de jordiska skatterna.

"Omvänd er och tro på budskapet, så ni får förlåtelse för era synder. Så ska ni få den helige anden som gåva, ropar lärjungarna i apg.
Och det är genom andens upplysning som vi börjar urskilja himmelrikets skatter, det är då det fördolda blir synligt.
Att ha sitt hjärta på det rätta stället,det är det som det handlar om, och när vi ger Gud våra liv, får vi möta det liv som vi från början var skapade till. Ja vi kommer in in i våra rätta element.

"Ty där din skatt är där kommer också ditt hjärta vara ", säger Jesus.


******Inte så konstigt, att en Ateist inte finner Gudsbevis menar jag******

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar